Açıklama

İnsanoğlu; dünyalı olması, dünya hayatıyla ilgili iş bağlantıları olması itibarıyla lügavî anlamda dünyevîdir. Dünya malından hissedar olması, nasibini araması, kısmetinde olanları kullanması ve değerlendirmesi bakımından da dünyevî faaliyetler içinde bulunur. Kur’ân, dünyada zengin olup, müreffeh bir hayat yaşamayı değil, zenginliğin idealize edilmesini, varlıklı olma isteğinin ihtiras haline gelmesini menetmektedir.
İslâmî bakış açısıyla dünyevîleşmeyi; dünya hayatını, metâını ve menfaatlerini hayatın gayesi hâline getirmek, her işte bunları öncelemek ve değer ölçüsü olarak dünya malını ve menfaatini esas alan ‘beşerî bir yaklaşım’ olarak tanımlayabiliriz. Ahlâkî değerlere duyarsız yaşayan insanlar, aşırı tamahla anlık doyum ve hazza (hedonist) dayalı yaşam biçimini tercih ettiklerinde tamamen dünyevileşmiş olmaktadırlar.
Elinizdeki kitapta, modern seküler kültürün Müslümanlar üzerindeki etkilerini, ortaya çıkardığı temel sorunları tespit etmeyi ve Kur’ân’ın dünyevîleşmeye karşı yaklaşımı ve uyarıları doğrultusunda çözüm önerileri geliştirmeyi amaçladık.Mukadder Arif YÜKSEL,9786257404938mukadder arif yüksel

Ek bilgi

Yazar

Sayfa Sayısı

198

Boyut

13, 5 x 21

Dil

Türkçe

Kağıt Cinsi

Enso Cremy

Cilt Tipi

Karton Kapak